12 maj 2013
17:00

Rimbo IF P99

Referat: Lohärads IF Blå - Rimbo IF P99

Dags för match nummer tre i serien för Blåa laget. Första matchen blev det vinst mot Almunge med 5-1 och i den senaste matchen blev det en lätt seger mot Olands, där vi vann med 9-0, och där motståndarna knappt kom över mittlinjen. Här visste vi att det skulle bli något helt annat. Dags för derby mot Rimbo, som vi vet alltd gör en bra insats mot oss, och att deras mål varje år är att slå Lohärad. Rimbo har blivit bättre sista året, så det är jämnare och jämnare matcher mot dom. Vi vet också att Rimbo kanske inte är det bästa laget fotbollsmässigt, men de är kanon duktiga på att kämpa, de ger sig inte.

Matchen började jämn, men det kändes som att Rimbo var det bättre laget, de ville mer än oss i närkamperna. Vi hade ingen press på dom, för många som var lite lojja i sitt agerande. Det är viktigt att veta att alla måste hjälpas åt, det räcker inte med att en sätter pres. Man måste arbeta som ett lag.

Försvaret kändes lite svajigt stundtals. Ytterbackarna gick ibland för högt upp och tappade bakom sig när Rimbo hade bollen, samt att man inte gjorde överflyttningar. Men det blev bättre ju längre matchen spelades. Sen såg man att Johan och Max var ovana att spela mittbackar tillsammans. Det blev ibland en del enkla misstag, men det blev också bättre.

Skönt att vi fick 1-0 tidigt, redan i den 4:e min. Efter vår hörna kom bollen ut från deras straffområde, där stod Max och sköt den över alla i bortre hörnet. Det kändes inte riktigt rättvist, men väldigt skönt. Sen vet alla att minuten efter att man gjort mål så är man som lag mest sårbar. Rimbo kvitterade minuten efter, 1-1. Här blev det slarv/missförstånd där bak. Det var lite snöpligt.

Det var en jämn match där båda lagen hade chanser. Man kan också säga att inget lag gynnades av underlaget. Verkligen synd att snön låg kvar så länge. Men inom sinom tid är plan kanon, den som väntar på något gott.......

I den 27:e min, 2-1, Zacke tar ned en dålig utspark av deras målvakt, där Zacke är snabb i tanken och lägger den bredvid deras målvakt.
I den 31:a min, 3-1, Max slår en frispark som läggs bakom deras backlinje och där Hannes är framme med skallen och nickar den i öppet mål. Vi hade mera chanser på slutet av första halvlek. Man är som sårbarast minuten efter att man själv gjort mål. Rimbo fick in sitt andra mål, 3-2, i den 33:e min. Det var efter en hörna som det blev retur på, och deras #10 sköt den i mål.

Halvtid

2:a halvlek var ett ställningskrig, det märktes att det var derby, och att båda lagen ville vinna. Inget lag spelade någon bra fotboll. Vi hade en bra defensiv de sista 10 minuterna och där killarna var med hem. Ingen kille ville förlora detta. Här tog man ett eget ansvar, utan att det var några direktiv från coacherna. Det var lite ruff och tjafs på slutet, lite som det kan vara i en derby match.
I den 32:a min får fick en Rimbo kille först gult och sedan rött i samma händelse. Vad han gjorde efter det var inte snyggt av honom. Vi vet att deras tränare tog tag i det direkt, samt att tränaren kommer att prata mer med honom på deras nästa träning.

Ett plus till att vi höll oss lugna och hade rätt fokus. Vi kämpade bra, vi spelade inte någon bra fotboll, men vi vann och 3 poäng är alltid 3 poäng.